donderdag 18 april 2013

Nieuw boek Ellen Kok: Cadets

"Try, Try, Never Die, HOOAH!"
Veel leerlingen van Fall Mountain Regional High School in Langdon, New Hampshire beginnen de schooldag met die kreet, soms in uniform. Ze zijn cadetten in het Junior Reserve Officers' Training Corps, JROTC, een door het Amerikaanse leger gesponsord programma. Het is niet bedoeld om van kinderen soldaten te maken, maar ze betere burgers te laten worden door ze militaire waarden bij te brengen die Amerikanen bewonderen: eer, doorzettingsvermogen, leiderschap.
  
Ik heb de cadetten ruim twee jaar gevolgd. Wat leren jongeren van marcheren, schieten en elkaar aanspreken met hun rang? Helpt het hen in het leven? En zal het Wildcat Battalion erin slagen zijn gouden ster te behouden?

Dat kun je allemaal zien en lezen in het boek Cadets. 
De vormgeving is van Peter Jonker. Engelstalig, 72 foto's en 49 pagina's tekst.

Het boek wordt op 2 mei gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling Cadets in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Daarna is het ook in de boekhandel te koop. Maar je kunt het nu al bestellen - indien gewenst gesigneerd - via de website www.cadets.us. De winkelprijs is 30 euro, als je het boek voor 4 mei bestelt, betaal je slechts 24,95 euro en wordt het bovendien gratis thuis gestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten