maandag 16 juli 2012

Eén man, twee vrouwen, drie kinderen

Annemarie Trovato's nieuwe fotoboek is klaar om gedrukt te worden. 

Koop het boek voordelig vooraf,  samen met een  A3 fotoprint voor E 100,-.  
Boek alleen E 30,-.   
Mail je bestelling hier.


In een notendop:
In 1969 wordt de man, H.I.K. (1939) door conservenfabriek Jonker Fris met 104 andere Turkse mannen voor één jaar naar Nederland gehaald. Het daaropvolgende jaar vindt hij ander werk en een woning in Amsterdam. Weer een jaar later komt zijn vrouw Fatma (1937) naar Nederland. Het huwelijk blijft kinderloos.
Na twintig jaar huwelijk met zijn eerste vrouw trouwt hij in Ankara een tweede vrouw, Remziye (1959). Zij komt in 1991 naar Nederland. In 1992 wordt hun eerste dochter Zeynep geboren, in 1994 Tülay en in 1995 Gülay.


In september 2003 komt de IND erachter dat Remziye illegaal in Nederland verblijft. Ze moet het land uit, tenzij de man scheidt van zijn eerste echtgenote en voor de Nederlandse wet trouwt met Remziye. Dan kan hij een aanvraag tot gezinshereniging indienen bij de IND en krijgt Remziye een verblijfsvergunning. Voor deze procedure moet zij wel de aanvraag afwachten in het land van herkomst.”





Het boek Eén man, twee vrouwen en drie kinderen toont vijf jaar uit het leven van dit Turkse gezin.Zowel in foto’s als in tekst laat Anne Marie Trovato het geïsoleerde leven tussen vier muren en twee culturen zien met veel aandacht voor de vrouwen en het opgroeien van de kinderen. Trovato beschrijft in een persoonlijke dagboekstijl over de dingen die ze met het gezin heeft meegemaakt, over de moeilijkheden en tegenspoed die het gezin trof en over de onderlinge relaties.



1 opmerking: