zaterdag 23 januari 2010

DROP/GKf


DROP FM, radio station voor en door jongeren, heeft een afgevaardigde van de GKf gevraagd langs te komen voor een interview. Als Amsterdammer en betrokken bij de jeugd en natuurlijk de GKf, heeft René Gerritsen zich aangemeld als vrijwilliger voor het i'view. In 7 min. werd een diepgravend gesprek gevoerd over 'iets te vieren!' 65 jaar GKf, waarom de GKf en de discussie over digitaal versus analoog!
http://amsterdamfmdrop.blogspot.com/

vrijdag 22 januari 2010

PhotoQ fotoveiling voor Haïti


MeRy's PUUR. Amiso & Jermaine gaan mee in de fotoveiling van Photoq met de opbrengst voor Haïti!

Hier kunt u bieden op deze foto en op nog veel meer mooie en bijzondere foto's: Fotoveiling PhotoQ.nl

woensdag 20 januari 2010

Fotografenactie voor Haiti op het Rembrandtplein, Donderdag 21 jan

Fotografen in actie voor Haiti

Jouw portret op het enorme videoscherm op het Rembrandtplein?
Het kan!
Morgen, donderdag 21 januari,  tussen 12 en 21 uur! 
Laat een foto van je zelf maken en steun de aardbevingsslachtoffers in Haiti.

Fotografen van beroepsvereniging GKf en Fotobureau Hollandse Hoogte maken donderdag van 12.00  tot 21.00 uur portretfoto's in de Escape op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Voor slechts 15 euro kan jij je daar laten fotograferen,  een kwartier later zal je 30 seconden lang te zien zijn op het enorme videoscherm buiten op het Rembrandtplein. Ook daar wordt een foto van gemaakt, die je later kan downloaden en zelf printen.

De fotografen doen dit uiteraard belangeloos, ook zijn er verder geen onkosten. Het hele bedrag wat hiermee wordt opgehaald gaat direct naar Giro 555 voor de aardbevingsslachtoffers in Haiti.

Pak je 30 seconden van roem
en kom morgen tussen 12 en 21 uur naar de Escape op het Rembrandtplein, Amsterdam. Steun Haiti!

-------------------
Ben je fotograaf, wil je meedoen? Meld je aan op onderstaand mailadres
Meer info
michiel@wijnbergh.nl

Nieuwjaarsdiner foto's

Twee samengestelde foto's van het Nieuwjaarsdiner in de Melkweggalerie. Het was een buitengewoon mooie avond!

Klik foto's om ze groot te zien.

Foto's van Gon Buurman:








En van Eduard de Kam:

zondag 17 januari 2010

Een Oergezellig diner!


Beste collega's, wat was het een ontzettend leuke avond in de Melkweg galerie. Een heerlijk diner in een heel bijzondere ambiance, onze eigen jubileum tentoonstelling! Dat smaakt naar meer!! Dit gaat een leuk jaar worden.
Hier de oergezellige flitsfoto. Ik heb ongeveer 20 flitsers geteld. Nee ze zijn niet allemaal steeds afgegaan, en het effect is niet heel extreem, maar het is een levendig en vrolijk beeld.

vrijdag 8 januari 2010

Kleine camera (maar wel digitaal)


Bij het schrijven voor P|f krijg ik zo nu en dan een nieuwe camera in handen om te testen. Net achter de rug, de Leica X1, een mooie kleine digitale camera. Het lijkt een compact, hij werkt als een compact, maar het is het niet. Dat komt door het gebruik van een veel grotere sensor, in dit geval dezelfde Sony sensor als Nikon in bijvoorbeeld de D300 gebruikt. De kwaliteit van de foto's is daar dan ook naar, ook bij weinig licht kun je er naar hartenlust mee fotograferen. Het objectief is een vaste 24 mm, F/2.8, dat geeft dus op deze sensor een beeldhoek als een 35 mm op kleinbeeld, heel handig vind ik. Aan elke camera moet je even wennen, elke camera heeft wel wat beperkingen. Bij deze is het dat de knopjes voor sluitertijd en diafragma wat te gemakkelijk van hun positie draaien, met onverwachte effecten als gevolg. Het lijkt me gezien de prijs wel een camera voor de echte liefhebbers, maar die kunnen er wel echt van genieten als ze tenminste de X1 ook kopen om er echt mee te gaan fotograferen.

zondag 3 januari 2010

Grote camera (obscura, dat wel)


Deze foto is tijdens mijn vakantie gemaakt op North Uist, één van de westelijke eilanden bij Schotland. Het is een kunstproject. Er is een aantal projecten uitgevoerd die op de meest afgelegen plekken zijn geplaatst: het einde van de weg. En op die eilanden ben je al aan het einde van de wereld, dus deze kunstwerken liggen echt afgelegen. Een beetje geluk is nodig om ze te vinden, want er staan nauwelijks aanwijzingen om ze te vinden. Dit is een hut, gebouwd in de oude stijl, al sinds het jaar nul gangbaar, maar het is bijzonder. Wanneer je naar binnengaat krijg je op de muur een afbeelding te zien van wat er buiten is: het is een camera obscura. Hoewel, er wordt een lens gebruikt om wat meer licht en scherpte binnen te krijgen, want het is niet helemaal donker binnen, dan zou je het bankje niet kunnen vinden waarop je even kunt gaan zitten. De naam van dit werk is 'Hut of the Shadows', van Chris Drury.

zaterdag 2 januari 2010

2010


Alle vrienden en bekenden die ons kaartje nog niet direct ontvangen hebben, toch ook een prettig 2010.
Mijn eerste bericht hier, en is het nu een mogelijkheid dat de lezers in hun reacties hun kaarten plaatsen?